The house anchors itself to a sandstone cliff and creates a strong fortress of walls to protect itself from yearly bushfires in the area.  The 3 main sections of the house – entry  (“wet wall” – rock garden), public (open plan living, dining and kitchen) and ancillary (bedroom, bathroom, storage) are separated by the dominant sandstone walls that perform as fire shield, structural and spatial hierarchy defining elements of the home.

The house occupies a small clear area, 1% of the vast 2 Ha. bush reserve which will be a seasonal rehabilitation site for injured Australian wildlife. The client-builders are two conservationists who are building the project with recycled sandstone and steel, also with the intent of going off the grid.

DA-05.4 Axon _ Layout 02_DEVOS_SITE DA-05.1 GF _ Layout DA-05.2 LGF _ Layout DA-05.5 Hidden Line 2 _ Layout DA-05.7 Section _ Layout DA-05.8 Section _ Layout 09_site entry 2_BW10_Photo 12_Container 13_ContainerIMG_2801OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA(now under construction)